Només per a subscriptors d'EL 9 NOU. Si encara no n'ets, fes-te'n.
08/06/2018 a les 21:00 - Teatre La Catòlica de Sant Hipòlit de Voltregà

Gala dels Premis Osonencs 40 anys

El rector de Roda Ramon Bufí, la ninotaire Pilarín Bayés, l’alpinista Ferran Latorre i l’administrativa Marta Vaqué han estat els escollits pels lectors d’EL 9 NOU com a guanyadors dels Premis Osonencs 40 anys en les categories de Societat, Cultura, Esports i Entitats Socials, respectivament. La gala de lliurament dels premis va omplir divendres el teatre La Catòlica de Sant Hipòlit de Voltregà. “És important que actes com aquest surtin de la capital de la comarca”, va assenyalar en el parlament d’obertura l’alcalde d’un dels pobles que ha escrit les pàgines més brillants de la història esportiva d’Osona. Hipòlit Serra destacava precisament que “la visió de comarca EL 9 NOU l’ha tingut sempre”.
Amb motiu del 40è aniversari del periòdic, el premi Osonenc de l’Any ha tingut un format diferent per distingir no pas aquella figura que més hagi destacat l’any anterior, sinó la trajectòria de quatre personalitats en diferents àmbits de la nostra societat. Enguany, el jurat, format pels diferents caps de la redacció del periòdic, representants de la societat civil i el guanyador del premi de l’any anterior, va haver d’escollir vuit candidats de cada categoria.
Com sempre, l’última paraula està en mans dels lectors del periòdic, que, a part de triar entre els candidats, també en podien proposar de propis. En total es van recollir 1.399 votacions entre les butlletes publicades durant diverses setmanes a les pàgines d’EL 9 NOU i enguany també es va poder optar pel vot telemàtic a través d’EL9NOU.CAT, que va representar una quarta part del total.
Els tres més votats en cada categoria van tenir l’oportunitat de rebre un trofeu com a finalistes i agrair el suport rebut en la gala final, que va descobrir el nom dels guanyadors. Bufí va competir pel premi de Societat amb dos metges vigatans, el director de la Fundació Hospital de la Santa Creu, Jordi Roca, i el cardiòleg Antoni Bayés. A la final del premi de Cultura hi van arribar també l’actor manlleuenc Lluís Soler i la directora de corals Enriqueta Anglada. Al premi d’Esports també hi van optar l’exjugadora d’hoquei patins Carla Giudici i l’atleta especialitzada en muntanya Laia Andreu. Finalment, també eren dones la resta de finalistes al premi d’Entitats Socials: la responsable del menjador social El Tupí, de Vic, Núria Casamitjana, i la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística a Vic, Dolors Solà.
La presidenta de Premsa d’Osona, Beth Codina, i el director general, Jordi Molet, van lliurar una reproducció d’una portada d’EL 9 NOU feta per la ceramista Roser Nadal, de Lliçà d’Amunt, personalitzada per a cadascun dels quatre guanyadors. Aquests es van mostrar molt agraïts amb l’obtenció del premi, que “té una significació especial en el 40è aniversari d’EL 9 NOU”, segons Molet, perquè “volíem un reconeixement que remarqués la trajectòria” a “persones que han excel·lit en diversos àmbits”. Molet va tancar l’acte assenyalant que “Osona és una comarca viva, amb un teixit social de primer ordre” i va destacar dels guardonats que “tots quatre excel·leixen en els seus àmbits i honoren aquest premi”. L’acte va comptar amb la presència de la directora general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, M. Àngels Blasco, i Mariana Loss & Santi Cañari es van encarregar d’amenitzar-lo musicalment.