Només per a subscriptors d'EL 9 NOU. Si encara no n'ets, fes-te'n.
31/05/2008 a les 20:00 - Central de Vic

Subhasta Benèfica a Vic

EL 9 NOU d'Osona i el Ripollès celebra els seus 30 anys col·laborant amb ADFO per aconseguir una furgoneta adaptada. Fent actes durant tot un any. Es van aconseguir 35.000€.

Pintures i dibuixos de 22 reconeguts artistes plàstics osonencs sortiran aquest dissabte a subhasta, a benefici de la campanya “Avancem entre barreres”, que promouen ADFO (Associació de Disminuïts Físics d’Osona) i EL 9 NOU, en commemoració del seu 30è aniversari. La subhasta tindrà lloc a les vuit del vespre, a l’ateneu La Central de Vic, i els diners que es recullin es destinaran íntegrament a l’adquisició d’una furgoneta adaptada per al transport de persones amb disminució.
Les peces sortiran a subhasta amb preus que van des dels 50 fins als 1.050 euros, però sempre per sota del seu preu real en el mercat. “És una bona oportunitat per adquirir art a un preu assequible”, explica Teresa Molas, cap de màrqueting d’EL 9 NOU. A partir d’aquest preu, es començarà a pujar sense límit superior, fins a l’adjudicació de la peça al seu comprador. Des d’aquest dijous, les peces
estan exposades al local social d’ADFO, a la primera planta de l’Hotel d’Entitats de Vic (carrer de Sant Pere, número 9) i també es poden veure a la pàgina web de l’entitat (www.adfo.info). El
mateix dissabte s’exposaran a La Central des de dues hores abans de començar la subhasta.
L’acte serà conduït per tres actors: Xevi Font exercirà de mestre de cerimònies, amb l’ajut de Carles Font i de Joan Bosch –Joan Petit– com a jutge de la subhasta. La sala estarà equipada amb un datàfon perquè els compradors que ho vulguin puguin fer el pagament amb targeta de crèdit.

Posteriorment se’ls lliurarà un certificat d’autenticitat de la peça que hagin adquirit. Entre els artistes que han cedit gratuïtament la seva obra per a la subhasta hi ha representats els estils més
diversos. El preu de sortida més elevat correspon a una obra de Josep Vernis, una de les figures més destacades de l’avantguarda pictòrica d’Osona. D’aquesta mateixa generació i també en la línia avantguardista, surt a subhasta una obra de Joan Furriols.

La nòmina de creadors d’avantguarda es completa, entre altres, amb noms com Pere Morral, Esteve Solà Tiua o Montse Farrés, a més d’Arnau Vernis, fill de Josep Vernis, un dels representants de les més noves fornades d’artistes de la comarca. El paisatgisme hi és representat en la línia impressionista de Fidel Bofill –tres obres– o del manlleuenc Juan Varea, a més de Font Sellabona i una obra del recentment desaparegut Isern Puntí, que ha estat cedida per la vídua de l’artista.

La subhasta també inclou noms destacats procedents del camp del dibuix i el comic, com Joan Subirana Subi, Isa Basset, Pilarín Bayés, Lluís Capdevila o Toni Ortiz. Completen el llistat de creadors que han col·laborat en la subhasta els noms de Lluís Barcons, Íngrid Bofill, Irene Jiménez, Salvador Martell i Josep Trilla. A banda de les obres d’art, dissabte també sortiran a subhasta objectes singulars del món de l’esport, en l’àmbit individual i d’equip. Hi haurà cascos de motorista
signats per Àlex Crivillé i Nani Roma, samarretes de l’Akasvayu Vic de bàsquet i del FC Barcelona, signades pels components dels respectius equips, i també samarretes dels tennistes Jordi Arrese i Àlex Corretja. Aquests objectes sortiran a preus assequibles d’entre 50 i 60 euros.