Club de premsa

16
febrer
16/02/2018 a les 20:00 - Sala d'actes del CEMAV a Granollers

Gabriel Rufián

On som i cap on va Catalunya?

Missatge d’optimisme i, al mateix temps, de realisme, del portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, divendres al vespre, en la conferència que va fer per al Club de Premsa d’EL 9 NOU. Davant unes 200 persones que van desbordar la capacitat de la sala d’actes del Cemav, Rufián es va esforçar a llançar missatges d’optimisme sobre la situació de l’independentisme. “La meva percepció és que no estem tan malament com sembla. La diferència és que tenim ostatges a les seves presons. I en tindrem més. Molts saben que faran el paseíllo a l’Audiència i el Suprem, però també coneixien els riscos i eren plenament conscients”.
Optimisme també sobre les possibilitats d’arribar a un acord de govern entre les forces sobiranistes. “Estem abocats a un acord entre les forces sobiranistes perquè han demostrat que sempre arriben a acords des d’espais ideològics diferents però amb un objectiu comú, que és aconseguir la república. Estem abocats a tenir un govern legítim a Brussel·les, que farà molta feina a nivell internacional, i un govern executiu a Catalunya, però no volem més presos polítics. Intentem ser dignes de la confiança atorgada, de la gent que va defensar les urnes amb el seu cos. Vosaltres heu complert, ara ens toca a nosaltres”.
Presentat pel director general d’EL 9 NOU, Jordi Molet, durant l’acte, el diputat va haver de respondre moltes preguntes de persones inquietes per la demora en la formació de govern. “A Espanya s’hi van estar sis mesos. Aquí portem vint dies. Som plenament conscients de la situació. Arribarem a un acord sí o sí. Estic convençut que tindrem govern la setmana entrant o la següent”. Va advertir també contra el desànim per la resposta que ha donat l’Estat. “Tenim un estat absolutament lliurat a la revenja i estem segurs que això continuarà. Hem de deixar de creure en comptes de fades i que podem agafar un bus i treure una gent d’una presó d’alta seguretat. Els 50.000 que van anar a Brussel·les podrien anar ara a Estremera. Qui se senti derrotat que vagi a Estremera i que escolti qui s’està deixant la vida en una cel·la. Tenim un govern legítim, una majoria absoluta i encara pensem que hem perdut. Ens falta aquesta voluntat de voler guanyar. Hem guanyat; tenim 70 diputats. Si ens ho haguessin dit fa tres anys diríem que és l’hòstia!”.