Només per a subscriptors d'EL 9 NOU. Si encara no n'ets, fes-te'n.

Concurs de portades

18
desembre
18/12/2015 - Seu Central d' El 9 Nou

Concurs de portades 2015

Lídia Funoll - Santa Eugènia de Berga

J.V.
Un vaixell de paper sura damunt d’un mar suau de color blau, travessat per un fil espinós. El vaixell persegueix un estel, com ho feien els Reis, i també com ells, ve d’Orient. A l’estel, dues paraules en formen la cua: refugiats i acollida. Aquesta és la portada de Nadal que avui troben els lectors d’EL 9 NOU a les edicions d’Osona-Ripollès i del Vallès Oriental, un disseny de Lídia Funoll que va guanyar el concurs convocat pel diari, entre les 116 propostes que s’havien presentat.

Si el món es divideix entre gent a qui el Nadal li agrada i gent que no, Funoll és de les primeres. Per això aquesta jove de Santa Eugènia de Berga, de 29 anys, va pensar en com seria el Nadal dels milers de persones que aquests últims mesos intenten arribar a Europa fugint de la guerra de Síria i d’altres països. Els refugiats que es juguen la vida travessant el Mediterrani en embarcacions tan fràgils que semblen la de paper que ella ha plasmat. “Pensava en aquesta fragilitat, en l’esforç tan gran que fan per fugir i arribar aquí... tindran un Nadal feliç?”, es pregunta. Les espines són el símbol de les dificultats, també de les que hi posem nosaltres. A l’estrella, les paraules que condensen el missatge. Tot plegat pren una forma delicada, gairebé poètica, malgrat el tema. “M’agrada plasmar les idees de forma senzilla, poc enfarfegada”, explica l’autora. Les té clares abans de materialitzar-les: “Si ho faig és perquè mentalment ja ho tinc molt clar, i al final només treballo els detalls”, explica. Graduada en Publicitat i Relacions Públiques, Funoll treballa actualment en el món del màrqueting i la venda.

Com a guanyadora del premi, rebrà 1.000 euros, i el seu cartell –juntament amb una tria de les millors obres presentades– s’exposarà a Vic i a Granollers durant el mes de gener. Els finalistes del concurs van ser Arnau Ricart, Joan Fossas, Jesús Sampol i Júlia Quintana.