Només per a subscriptors d'EL 9 NOU. Si encara no n'ets, fes-te'n.

Concurs de portades

16
desembre
16/12/2016 - Seu Central d' El 9 Nou

Concurs de portades 2016

Oriol Rodriguez - Roda de Ter

J.V.
L’any 2017 serà –si tot va com s’ha anunciat– el del referèndum sobre la independència. I des del costat sobiranista, pot tenir tres protagonistes en clau política: Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Anna Gabriel. Els tres personatges són els que va triar el jove dissenyador Oriol Rodríguez, de Roda de Ter, per a la portada que aquest divendres encapçala les edicions d’Osona-Ripollès i del Vallès Oriental d’EL 9 NOU. La seva proposta va ser la guanyadora del 36è Concurs de Portades, al qual enguany es van presentar 95 treballs.

Puigdemont, Junqueras i Gabriel hi són representats en rostres muts, a partir d’una síntesi d’elements que els caracteritzen. Del president de la Generalitat, el serrel desordenat, les ulleres i la corbata. Del vicepresident i líder d’ERC, la barba de color castany i la camisa sense corbata. I de la cara més visible de la CUP, el serrell rectilini i la dessuadora. “En un primer moment havia pensat de posar-hi només Puigdemont, però vaig veure que no es plasmaria cap idea que ho relacionés amb el Nadal”, diu Rodríguez. Per això va decidir convertir-los en els Reis d’Orient i col·locar-los una corona. La simplicitat era important: “El disseny consisteix en això: mostrar el més bàsic i que s’interpreti bé”, diu.

Oriol Rodríguez té 19 anys i és estudiant del segon curs del Grau Mitjà de Disseny, a l’Escola d’Art de Vic. Aquest és el primer concurs a què es presenta, tot i que fins ara “feia algunes coses a casa”. La seva meta principal és arribar a ser “creador de personatges de videojocs”, tot i que també l’atreu el món publicitari. Per començar aquest camí, s’endurà els 1.000 euros del guardó, encara que per a ell és tan important o més “que la gent et vegi i que comencis a fer currículum”. El seu treball, juntament amb els finalistes i una selecció dels altres més destacats que s’han presentat, s’exposaran al mes de gener, primer a Vic i després a Granollers.

L’actualitat –el procés cap a la independència, la crisi dels refugiats o els més desfavorits d’aquí– va ser molt present en els temes triats pels dissenyadors. Van quedar finalistes Adrià Tañà i Joan Fossas, i el jurat també va concedir un accèssit a Mònica Clapers.