Només per a subscriptors d'EL 9 NOU. Si encara no n'ets, fes-te'n.

L' Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona
Dia del sorteig: 28/09/2022

'La balada d'en Soler Sugranyes'

Sortegem entrades dobles!

Només per a subscriptors edició impresa

Descripció

Divendres 30 de setembre a les 20 h
L'Atlàntida de Vic.

Una òpera de butxaca de polifonies tradicionals sobre la mort d’un anarquista

A la manera d’una de les antigues balades tradicionals, l’argument ressegueix els tres darrers anys de la vida del militant anarquista Oriol Solé Sugranyes i la seva mort a trets a la muntanya de Sorogain, a punt de travessar la frontera amb França l’abril de 1976.

Comença amb la detenció a la Cerdanya, seguida del judici, l’empresonament a Segòvia i la fugida amb els membres d’ETA i la tràgica mort amb 28 anys. La mirada dels fets des de la distància i un cert qüestionament crític s’incorporen a l’acció per empènyer l’espectador a situar-se davant de la història recent.

Cada part, com si fos un fris de quadres o una auca, presenta una escena a partir d’un estil o d’un model de cançons tradicionals catalanes (i una de basca), especialment de les balades líriques i narratives. L’escriptura dels versos i de les músiques és obra de Jaume Ayats i està feta a partir del coneixement que té de diversos models de cants i balls orals. En alguns casos fa servir com a element constructiu alguna melodia recollida de l’oralitat, en d’altres crea noves melodies per a aquesta ocasió.

Condicions

OFERTA SUBSCRIPTORS:

LA BALADA D'EN SOLER SUGRANYES
Sorteig d'entrades dobles.

Als guanyadors se'ls notificarà via e-mail. En cas de no tenir-ne es farà via telefònica.

Vàlid fins a 28/09/2022