Només per a subscriptors d'EL 9 NOU. Si encara no n'ets, fes-te'n.

Museu del Joguet de Catalunya

Els records més bonics de la infantesa

20% de descompte per als subscriptors

Descripció

Vols reviure els records més bonics de la teva infantesa?

Vine al Museu del Joguet:
La planta baixa del museu està concebuda com una zona de benvinguda als visitants que acull el punt d’informació, amb una zona infantil on els més petits poden divertir-se dibuixant i pintant.

A la 1a planta, es troben les primeres referències a jocs, es localitzen en sepultures de reis i grans personalitats de Babilònia que daten del 3000 aC. Les excavacions arqueològiques van descobrir un joc de tauler, que va ser anomenat Joc reial d'Ur, precedent dels escacs.

D’altra banda, en jaciments mediterranis s’han localitzat xarranques i nombrosos testimonis com ara baldufes, bales, figuretes, nines o pilotes. Tot i això, no tots els jocs són per a infants: alguns monuments i jaciments conserven alquercs gravats sobre la pedra, com ara l’església de Santa Maria d’Agullana, la presó de Castelló d’Empúries o el monestir de Sant Pere de Rodes.

I a la 2a planta, es troba una destacada maqueta de trens, que va ser construïda per Andreu Costa Pedro (Barcelona, 1926-2013). Gran aficionat als trens, va dedicar divuit anys de la seva vida a construir-la. La seva filla en va fer donació al Museu l’any 2014.
En aquesta maqueta ferroviària analògica a escala H0 i amb un doble circuit a escala 1:32, les locomotores funcionen amb catenària. Això fa que necessiti un manteniment constant. S’hi pot veure també una representació del cremallera de Núria, del funicular de Vallvidrera i de l’aeri de Montserrat. A més de crear el circuit i la part elèctrica, Andreu Costa Pedro va dedicar temps a dotar les maquetes ferroviàries d’una rica escenografia per tal d’aportar al conjunt més realisme i riquesa en els detalls


Informació i reserves:
C. Sant Pere, 1
17600 Figueres (Girona)
+34 972 504 585
info@mjc.cat

Condicions

OFERTA SUBSCRIPTORS:

20% de descompte en l'entrada presentant el carnet de subscriptor.

Vàlid fins a 31/12/2023