Museu Etnogràfic de Ripoll

Museu Etnogràfic de Ripoll 2x1

Passat i identitat d'un Territori

Descripció

L'any 1929 es fundava l'Arxiu Museu Folklòric de Ripoll, que s'instal·là a les golfes de l'antiga església de Sant Pere i fou el primer de Catalunya dedicat a l'etnografia. Al llarg de setanta anys i de forma ininterrompuda va recollir, conservar, estudiar i difondre el patrimoni de les nostres contrades.
El resultat és el Museu Etnogràfic de Ripoll que, després de 10 anys de readaptació, obre altra vegada les portes per seguir preservant i enriquint el seu fons i tornar a mostrar aquest llegat, que ens ajuda a entendre una societat a partir d'un patrimoni material i immaterial, del
qual destaquen les col·leccions relacionades amb els pastors, la pagesia, els oficis, la religiositat popular, la farga catalana i el ferro forjat i les armes de foc portàtils ripolleses.

La nova seu, inaugurada el març del 2011, convida a fer un recorregut –interessant per a grans i petits–, que permet descobrir el passat recent i la identitat d'un territori i també reconèixer una manera de viure i de sentir.

Condicions

OFERTA SUBSCRIPTORS:

2X1 En la visita al Museu, presentant el carnet

Més informació:
972703144
www.museuderipoll.org.

Vàlid fins a 31/12/2020